Samenwerkende Hulpverleners

Jessika Holl

Ik ben Jessika, trotse moeder van twee stoere jongens. In 2016 heb ik de opleiding tot kindercoach voltooid. Omdat paarden van jongs af aan een belangrijke rol in mijn leven spelen, leek het me mooi om paarden in te zetten bij de coaching. In juni 2017 heb ik de opleiding tot Equine Assisted Coach afgerond aan de Keulseweg. Daarnaast ben ik gecertificeerd als trainer van 'Pony Power voor Kids' en 'Paardenkracht voor Pubers'. In januari 2019 heb ik de opleiding tot "Autisme vriendelijke coach" afgerond aan de Autisme Academie. Mijn droom is uitgekomen door deze opleidingen te combineren in een eigen praktijk. Ik zie het dan ook als een uitdaging kinderen/jongeren en volwassenen te leren inzien wat hun kwaliteiten zijn en hen krachtiger en zelfverzekerder in het leven te doen staan. Tijdens een coachsessie werk ik samen met Niels, Madelief en Donnie.

 

Sinds het voorjaar 2019 hebben Jessika en Alexandra ook een dagbesteding opgezet (Het Paradepaardje). Hierover is meer te vinden op www.hetparadepaardje.nl 

 

voor meer informatie kijk op https://jescoachingmetpaardenkracht.nl

Nicky Meijs Kairos A.A.I. Etten-leur

Nicky Meijs

Hallo, ik ben Nicky Meijs-van Dessel. Ik werk sinds 2005 in mijn praktijk als begeleider en logopedist, zonder of met hulp van paarden. Daarnaast ben ik hippotherapeut, sensorisch informatieverwerkingstherapeut en paardrijdinstructrice. Getrouwd met Hans Meijs, dierenarts. Moeder van vier, inmiddels volwassen kinderen. Om het beste uit de kinderen te halen gebruik ik onder andere elementen uit de methode Kids Skills van Furham, een zeer inspirerende basis voor (individuele) begeleiding, de methode Meichenbaum, de sensorische informatieverwerkingtherapie, de orthopedagogische hippotherapie en de Horse Boy Method*. Om op een paardvriendelijke wijze om te gaan met mijn co-therapeuten , de paarden, werk ik op basis van Monty Roberts en de Free Style methode van Emiel Voest. Ik volgde in 2011 de inspirerende cursus "Horse Boy Method", en de cursus "Horse Boy Camp" van Rupert Isaacson, schrijver van "de Paardenjongen" en ontwikkelaar van de methode.

 

Mijn grootste uitdaging is het in-tunen op het kind, zodat ik het kind kan volgen en steunen. Het kind gaat zijn eigen unieke kwaliteiten kennen en inzetten. Mijn specialiteit is het bevorderen van de communicatie van niet of nauwelijks sprekende autistische kinderen. Hierbij gebruik ik ook PECS : Picture Exchange Communication System Dé kans voor ieder onvoldoende communicerend (en gefrustreerd) kind om te leren communiceren. Bij meer dan 60 % van de kinderen komt er ook zelfs spraak op gang. Zie: www.pecs.com

 

Daarnaast wil ik u als ouders graag ' uw eigen kind terug geven". Te vaak wordt uw kind in de hulpverlening gezien als een bundel problemen en beperkingen. Ik wil u uw kind laten zien als een uniek scala aan mogelijkheden, vaardigheden en kansen. Een kind waar u trots op bent en van kunt genieten. 

 

Meer over Nicky kan je vinden op de website van Kairos http://kairos-hippo.nl/