De dieren

De paarden en honden en kat zijn allemaal van Alexandra! We kennen de paarden goed en blijven ze met een team professionals trainen. Het welzijn van de paarden is zeer van belang en er wordt veel waarde aan gehecht om de paarden gezond en tevreden te houden. 

Isielief Alexandra-Animal Assisted Coaching

Isielief

Dit is onze lieve en eigenwijze pony Isielief!

Ze is de kleinste van het stel maar zeker niet het onderdeurtje. Ze is slim, snel, maar ook ongelooflijk lief! Ze weet bij het coachen heel goed aan te wijzen waar je pijnpunten liggen en is daarbij niet terughoudend. 

 

Voor jongen kinderen is ze een lieve rijpony. daarnaast vindt ze het heerlijk om geborsteld en geknuffeld te worden.

Frutske Alexandra-Animal Assisted Coaching

Frutske

Frutske is ons zeer brave Fjordenpaard. Ideaal voor de therapie onder het zadel. Hij is verkeersmak en kijkt niet snel ergens van op of om. Hij heeft al jaren ervaring met het begeleiden van kinderen en hij blijft er plezier in hebben. Zelfs met de jongste kinderen loopt hij braaf aan een halstertouwtje mee de wei uit. Ook voor coaching is hij goed in te zetten. Zijn signalen zijn iets subtieler maar dat is omdat hij een vrij introvert paardje is. 

Rocco Alexandra-Animal Assisted Coaching

Rocco

Rocco is een stoer paard die niet over zich heen laat lopen. Door zijn donkere vacht en lichte manen is hij een prachtige verschijning (schwarzwälder fuchs). Hij is zeer slim en hij maakt gebruik van die intelligentie. Onder het zadel is hij super braaf. Tijdens coachingsessies is hij zeer gevoelig en pakt hij heel snel de energie van anderen over. Hij houdt ook zijn verzorgers scherp door zijn duidelijke feedback. 

Midola Alexandra-Animal Assistes Coaching

Baba

Baba is de jongste van de groep (geboren in 2013). Ze vindt het heerlijk om geknuffeld te worden en aandacht te krijgen. Omdat ze lekker vlot loopt, is ze leuk te rijden door de ervaren ruiter. Ze is lekker breed gebouwd en zit heerlijk. Haar naam is heel toepasselijk omdat haar grootste hobby is om zo vies mogelijk te zijn (bah bah).

Oscar Alexandra - Animal Assisted Coaching

Oscar 

Onze vrolijke hond is erg vriendelijk naar alles en iedereen. Oscar is heel goed in het aanvoelen van de energie van mensen. Hij weet precies wanneer hij ergens nodig is en in van nature een therapie hond. Hij is bij ons sinds 19 november 2017. Hij is een kruising Groenendaeler x Berner Sennen x Kaukasische Herder x Bouvier.  Voor meer informatie, neem contact op!

Snorrie Alexandra - Animal Assisted Coaching

Snorrie

Dit is onze lieve hulpkat Snorrie. Hij is als jonge kat aan komen lopen en heeft besloten dat hij het bij ons erg naar zijn zin heeft. Hij komt en gaat wanneer hij wil. Wanneer hij merkt dat iemand zijn gezelschap zeer op prijs stelt, blijft hij in de buurt. Soms doet hij spontaan mee met een coachsessie en kan hij een belangrijk aspect aangeven.

Oscar Alexandra - Animal Assisted Coaching

Fresco

Als springefokt paard is Fresco een echte showboy. Hij is de leider van de kudde en de grootste in de groep. Hij kan feilloos aangeven wat hij bij je voelt. Het is dan ook heel leuk om met hem te coachen (vindt hij zelf ook). Omdat hij echt een sportpaard is, wordt er weinig door kinderen met hem gereden. Hij is een leider, en wil je hem goed onder controle hebben, moet je gevorderde ruiterskills hebben.  

Snorrie Alexandra - Animal Assisted Coaching

Pebbles 

Deze lieve tinkermeid is heel lief en zachtaardig. Haar ijsblauwe ogen zijn een portaal naar haar gevoelige ziel. Ze is dan ook het meest op haar gemak bij kinderen die haar gevoeligheid snappen en misschien zelf ook ervaren. Als je een klik met haar hebt, dan kom je niet meer van haar af. Dan blijft ze graag dicht bij je, en legt ze haar zachte neus tegen je aan. Ze voelt goed wat je nodig hebt en durft dat in haar eigen taal tegen je te vertellen. Luister je? 

Bella

Deze knapperd is het 'jonkie' in de kudde. Met acht jaar oud brengt ze een leuke nieuwe energie in het geheel. Ze is zeer zachtaardig en gevoelig en de kleinste dingen merkt ze op. Daarom is ze zeer geschikt voor coaching. Voor de kleinste kinderen is ze nog niet geschikt omdat ze lekker hard lopen heerlijk vindt. Voor degene die al kunnen paardrijden en een lekker voorwaarts paardje fijn vinden is ze heel passend. Ze zal nooit een stap verkeerd zetten en ze is zeer gericht op de mensen om haar heen. 

Yoda

Deze vrolijke jonge heet Yoda. Hij is snel, behendig maar vind vooral iedereen lief! Hij is een kruising van een Dalmatiër, Labrador en Pointer. Hij is regelmatig ook bij ons op de boerderij en vind het mega leuk om met de kinderen en jongeren aan de slag te gaan!