Alexandra Hameetman

Alexandra Hameetman Alexandra- Animal Assisted Coaching

Mijn naam is Alexandra Hameetman. In 2017 ben ik afgestudeerd als sociaal hulpverlener (MWD) aan de Avans Hogeschool en als Paard- en Lifecoach aan de Academie voor Paard- en Lifecoaching. Tijdens mijn studie heb ik me voornamelijk verdiept in jeugdhulpverlening en systemisch werk (kijken naar het gehele sociale systeem om de cliënt).

 

Ik heb bijna drie jaar ervaring opgedaan als stagiaire bij Kairos A.A.I., waar ik kinderen met ontwikkelingsstoornissen therapie gaf met de hulp van paarden. Met de hulpverleners van Kairos A.A.I. werk ik nog steeds samen en worden regelmatig supervisie gesprekken gehouden.

 

Ik rij al paard vanaf mijn zevende en heb zelf altijd veel steun en plezier ervaren van alle dieren in mijn jeugd. Ik werk nu op een natuurlijke en respectvolle manier met dieren (Parelli en Monty Roberts voor de kenners).

 

Dieren hebben geen oordeel. Ze hebben geen status, geen geld of zijn geen directeur of welk beroep dan ook. Ze zijn zichzelf, hebben alleen zichzelf en daardoor reageren ze op ieder mens of dier op een eerlijke manier. Kinderen voelen dit, want er wordt niets van de kinderen verwacht door de paarden. Daardoor is er geen stress of druk. Het kind kan op deze manier ontdekken, leren en werken aan doelen. De paarden en ik helpen bij die ontdekkingstocht. Wanneer een kind zich overgeeft, omdat het zich gezien en veilig voelt bij het paard en de begeleider, komt alles veel sneller in een natuurlijke stroming en kunnen er stappen worden gezet. Een kind kan door dit contact uit zijn of haar schulp komen en een deurtje in zichzelf openen dat misschien eerder dicht was.

Dit is wat ik heb ervaren en wat mij ontroerd. Om een kind te zien opbloeien en groeien is een feest! Het is prachtig om een ondersteunende rol te mogen spelen, tussen uw kind en de dieren!