Alexandra Hameetman

Alexandra Hameetman Alexandra- Animal Assisted Coaching

Mijn naam is Alexandra Hameetman. In 2017 studeerde ik af en stond ik te trappelen om mijn eigen bedrijf te beginnen.  Ik bracht mijn passie en kennis samen, en Het Paradepaardje ontstond (je zit nu op de oude website).

 

Ik ben afgestudeerd als sociaal hulpverlener (MWD) aan de Avans Hogeschool en als Paard- en Lifecoach aan de Academie voor Paard- en Lifecoaching. Tijdens mijn studie heb ik me voornamelijk verdiept in jeugdhulpverlening en systemisch werk (kijken naar het gehele sociale systeem om de cliënt).

 

Ik heb bijna drie jaar ervaring opgedaan als stagiaire bij Kairos A.A.I., waar ik kinderen met ontwikkelingsstoornissen therapie gaf met de hulp van paarden. Ik rij al paard vanaf mijn zevende en heb zelf altijd veel steun en plezier ervaren van alle dieren in mijn jeugd. Ik werk nu op een natuurlijke en respectvolle manier met dieren (Parelli en Monty Roberts voor de kenners).

 

Dieren hebben geen oordeel. Ze hebben geen status, geen geld of zijn geen directeur of welk beroep dan ook. Ze zijn zichzelf, hebben alleen zichzelf en daardoor reageren ze op ieder mens of dier op een eerlijke manier. Kinderen voelen dit, want er wordt niets van de kinderen verwacht door de paarden. Daardoor is er geen stress of druk. Het kind kan op deze manier ontdekken, leren en werken aan doelen. De paarden en de hulpverleners  helpen bij die ontdekkingstocht. Wanneer een kind zich overgeeft, omdat het zich gezien en veilig voelt bij het paard en de begeleider, komt alles veel sneller in een natuurlijke stroming en kunnen er stappen worden gezet. Een kind kan door dit contact uit zijn of haar schulp komen en een deurtje in zichzelf openen dat misschien eerder dicht was.

Dit is wat ik heb ervaren en wat mij ontroerd. Om een kind te zien opbloeien en groeien is een feest! Het is prachtig om een ondersteunende rol te mogen spelen, tussen uw kind en de dieren!

 

Tess Streefkerk

Alexandra Hameetman Alexandra- Animal Assisted Coaching

Tess is afgestudeerd als Sociaal Pedagogische Hulpverlener met specialisatie jeugdzorg aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tess had altijd als doel om in de zorg te gaan werken, maar tijdens haar opleiding ontdekte ze haar echte passie; jeugdhulpverlening met inzet van dieren. Ze heeft bij verschillende praktijken ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren met hulp van dieren. 

 

Tess is gek op dieren en ze is ook creatief. Dieren en creativiteit kan ze dan ook beide inzetten tijdens het werk met de kinderen en jongeren. 

 

Ik vind het belangrijk dat een kind zichzelf mag zijn bij ons. Iedereen is anders en juist dat maakt ons sterk. We bekijken samen wat jij wilt leren en hoe wij en de dieren jou hierbij kunnen helpen. We creëren een veilig sfeer waarin je mag oefenen en ‘fouten’ mag maken. Juist van je ‘fouten’ kan je veel leren!” 

Diede Cornel

Alexandra Hameetman Alexandra- Animal Assisted Coaching

Diede werkt als onderaannemer bij het paradepaardje en is ondernemer onder de naam Vooruit met Diede. Ze heeft Paardenhouderij op Prinsentuin Breda gestudeerd en Social work op de AD in Roosendaal gestudeerd. Tijdens haar Paardenhouderij studie was ze ook werkend bij Stichting handicap. Hier heeft ze ervaring opgedaan met het werken van paarden en mensen. In het jaar 2019/2020 heeft Diede stage gelopen bij Kairos en het Paradepaardje en heeft hier ook veel ervaring op gedaan. Ze is al haar hele leven met dieren bezig. Vanaf 2006 rijdt Diede al paard en vanaf 2013 heeft ze een eigen paard.

’Paarden reageren direct op spanningen , veranderingen en emoties. Het paard spiegelt maar kan ook balans brengen als deze ontbreekt. Een sessie met paarden brengt concentratie en ontspanning. Een paard geeft je zelfinzicht en laat je al je zintuigen gebruiken.’’